KOLENDRA ang. Cilantro (Coriandrum sativum) 15ml
Kolendra (Cilantro) Olejek Cilantro
i Coriander pochodzą z tej samej rośliny (Sativum Coriandrum),
ale są pozyskiwane w różny sposób. Coriander o łagodniejszym zapachu,
ekstrahuje się z nasion a Cilantro pozyskuje się z liści tej samej
rośliny. Roślina pochodzi z rodziny pietruszki i jest powszechnie
używana jako przyprawa w kuchni azjatyckiej, łacińskiej i indiańskiej.
Chińczycy cenią Cilantro ze względu na lecznicze właściwości.
Właściwości:
· przeciwbólowy,
· przeciwbakteryjny,
· przeciwgrzybiczny,
· przeciwskurczowy,
· antyoksydant,
· ułatwiający trawienie,
· środek pobudzający.
Zastosowanie: Kolendra może być stosowana na niestrawność, ma właściwości antyoksydacyjne umożliwiające eliminowanie wolnych rodników, przyczynia się do neutralizowania metali ciężkich z ciała ludzkiego. Ma bardzo silne działanie antybakteryjne i jest stosowana jako środek przeciw grzybicom
Wskazania:
· artretyzm,
· przeziębienie,
· kolka,
· biegunka,
· wyczerpanie,
· grypa,
· niestrawność,
· wzdęcia,
· migrena,
· bóle mięśni,
· nudności,
· reumatyzm.
(ENG) dōTERRA's Certified Pure Therapeutic Grade cilantro essential oil
comes from the leaves of the coriander plant and is a fresh and tasty
flavor enhancer used by food connoisseurs. There are also many diverse
benefits that may be enjoyed, including digestive, antioxidant, and
stimulating.lp curb urges to smoke. Black pepper is also a wonderful
flavor
enhancer but a little goes a long way - use sparingly.